L. Ron Hubbard in His Own Voice
L. Ron Hubbard

Scientology Network

L. Ron Hubbard: in His Own Voice

Scientologys grundare utforskade inte bara världen, utan undersökte även människans sinne och människans sanna andliga upplysning.

L. Ron Hubbard, grundaren av religionen Scientology och författaren till dess betydelsefulla verk, Dianetics: Hur tanken påverkar kroppen, levde ett extraordinärt liv – han var upptäcktsresande, en bästsäljande författare, filosof och visionär som levde 20 liv under loppet av ett.

Han var äventyrlig redan i sin ungdom, då han reste jorden runt och utforskade kulturer och civilisationer på sätt som de flesta high school-elever bara skulle läsa om i böcker. Han var nationens yngsta Eagle-scout, han blev konstflygare, sjökapten, och en författare som fortfarande innehar världsrekordet som tidernas mest översatta författare.

Men hans berättelse har aldrig berättats så som Scientology Network kommer att berätta den: In His Own Voice.

Serien, en historisk och självbiografisk berättelse, börjar med ”Väg av upptäckter” och skildrar hans resor världen över som en ung man och tittar på de händelser som ledde honom in på livslång forskning och ett oförtröttligt sökande efter kunskap. Dessa tidiga livslektioner skulle komma att forma hans senare liv, och hans funderingar kring dessa lärdomar vaknar senare till liv i inspelningar av föreläsningarna han gav i kölvattnet efter sin internationella bästsäljande bok om det mänskliga sinnet.

Dokumentärserien visar tittare det liv en man levde, vars gärningar och upptäckter har fått andra att ta till sig idén om en värld där social rättvisa och humanitära strävanden – från läs- och skrivkunnighet till lycka – framhålls som uppnåeliga ideal för Mänskligheten.

L. Ron Hubbard var först och främst en författare, och serien utforskar hans påverkan och hans banbrytande arbete. Med historiska inspelningar och fotografier följer denna serie hans färd från hans tidiga liv på Nebraskas slätter till Montanas vildmark, sedan till magiska platser i Asien och slutligen in i den andliga sfären av upplysning som har inspirerat människans sökande efter förståelse i tusentals år.


L. RON HUBBARD: IN HIS OWN VOICE

VÄG AV UPPTÄCKTER

L. Ron Hubbard. Clearingkongressen

Den första i serien som skildrar L. Ron Hubbards otroliga liv, och det är han själv som berättar. Från tidig barndom och under hela sitt liv skulle L. Ron Hubbards eviga strävan efter kunskap driva på hans anmärkningsvärda äventyr och extraordinära upptäckter.


L. RON HUBBARD: IN HIS OWN VOICE

LIVET SOM FÖRFATTARE

L. Ron Hubbard. Författare

Den andra i serien där L. Ron Hubbard talar om sina äventyr som fängslat miljontals människor, och hans upptäckter bakom Dianetics, tidernas bästsäljande bok om det mänskliga sinnet.


L. RON HUBBARD: IN HIS OWN VOICE

RESESKILDRING GENOM LIVET

L. Ron Hubbard. RESESKILDRING GENOM LIVET

Från att korsa Orienten till att bekämpa bränder i Montana, utföra flyguppvisningar i Mellanvästern och segla i Karibien, och till och med ett pass hos Los Angeles-polisen – L. Ron Hubbard berättar om att leva tillsammans med många olika raser och trosuppfattningar i den sista delen av denna serie.