Voices for Humanity

Scientology Network

Voices for Humanity

Individer runt om i världen främjar rörelsen för humanitärt arbete, talar ut och vidtar åtgärder för att skapa en bättre värld.

Ibland är allt som krävs för att göra skillnad i världen att bara en individ är villig att stiga fram och göra sin röst hörd.

Scientologer har alltid ansett att den största rätten som människan har är rätten att hjälpa andra. Men de är inte ensamma i sin tro. Kyrkans omfattande sociala och humanitära kampanjer – för droginformation, läs- och skrivkunnighet, moral, skydd av mänskliga rättigheter osv. – har nått jordens alla hörn, men materialet för dessa kampanjer används inte bara av scientologer. Faktum är att många frivilliga från olika religioner – eller till och med engagerade individer som inser behovet av att bidra – har använt L. Ron Hubbards häften och andra resurser för att ge hjälp.

Voices for Humanity, en halvtimmeslång serie, låter Scientology Network tittarna färdas världen över och träffa människor som är villiga att stiga fram och bekämpa orättvisa, undervisa barn om farorna med droger, erbjuda hjälp efter katastrofer eller på något annat sätt hjälpa sina medmänniskor.

Varje avsnitt visar individer och det hjälpsamma arbete de har gjort. Det inbegriper: en kalifornisk dams personliga strävan att lära ut FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna till barn över hela världen; en före detta drogmissbrukare som förvandlade sitt liv med utbildning och som nu lär sina sydafrikanska närsamhällen om drogers förödande verkan; och ett syskonteam från Colombia som sett nog av stridigheterna och våldet mellan regeringen och rebellerna och utarbetade en strategi för att försvara mänskliga rättigheter som båda sidorna kunde enas om.

Andra program introducerar en pastor på motorcykel från South Central i Los Angeles som förde samman stridande gäng och uppmanade dem att stoppa brottslighet och våld med ”fredsfärder” – som nu blivit till en landsomfattande kampanj. Dessutom presenteras en New York-kvinna som blev trött på att se sina vänner duka under för drogmissbruk och som nu är chef för ett program som lär ut Sanningen om droger till innerstadens skolbarn. Andra avsnitt visar en Florida-kvinna som stred mot de mäktiga psykiatriska och farmaceutiska industrierna och en nigeriansk människorättsaktivist som reste runt i sitt land för att lära alla – från skolbarn till polischefer – om deras garanterade mänskliga rättigheter.

Programmet visar också arbetet som utförs av Kyrkans frivilligpastorer, som inte alla är scientologer, men alla delar ett humanitärt engagemang som är tillräckligt starkt för att de ska släppa sitt personliga liv och rycka ut under naturkatastrofer, närhelst och varhelst hjälp behövs.

Oavsett tro är deras största rättighet rätten att hjälpa andra. Ibland behöver man bara en röst för att påminna världen om det. Hör dem i Voices for Humanity.


VOICES FOR HUMANITY

AVSNITT: HOPP VID VÄRLDENS TAK

Förödande jordbävning i Nepal
Scientologys frivilligpastorer hjälper till i Nepal
Binod Sharma organiserade en otrolig katastrofhjälpsinsats

Efter en förödande jordbävning i Nepal organiserade Scientology frivilligpastorn Binod Sharma en otrolig katastrofhjälpsinsats och ledde ett team av eliträddningsarbetare och frivilliga på ett uppdrag för att rädda liv.


VOICES FOR HUMANITY

AVSNITT: DENVERS GÄNG

Pastor Leon Kelly
Pastor Leon Kelly
Pastor Leon Kelly

Pastor Leon Kelly introducerar barn och tunga gängmedlemmar till en moralkodex baserad på sunt förnuft, Vägen till lycka av L. Ron Hubbard, och tar sig an problemet med gängverksamhet i Denver i Colorado och förändrar liv och sitt samhälle.


VOICES FOR HUMANITY

AVSNITT: COLOMBIAS VÄG TILL FRED

Sandra och Felipe Poveda. I fältet
I fältet Filmteam dokumenterade Poveda-syskonens möten med colombianska militära styrkor ute på fältet där de betonade vikten av mänskliga rättigheter.

En bror och syster arbetar tillsammans för att hjälpa till att få ett slut på åratal med våld mellan regeringen och rebellerna i det krigsdrabbade Colombia. Felipe och Sandra Poveda tar fram en strategi för att försvara mänskliga rättigheter som vinner stöd från båda sidorna.

Sandra och Felipe Poveda
Sandra och Felipe Poveda

VOICES FOR HUMANITY

AVSNITT: ATT BELYSA MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER

Mary Shuttleworth
Mary Shuttleworth
Mary Shuttleworth

De utbredda kränkningar av mänskliga rättigheter under apartheid i Sydafrika som dr Mary Shuttleworth bevittnade under sin uppväxt motiverade henne att grunda internationella Ungdomar för mänskliga rättigheter. Projektet har gjort att hon fått resa runt om i världen – en resa på mer än 800 000 kilometer – för att lära ungdomar om hur viktigt det är att skydda mänskliga rättigheter. Hennes årliga undervisningsturné når platser där rättigheter knappast är ett begrepp och erkänner internationella människorättsaktivister.


VOICES FOR HUMANITY

AVSNITT: FRED PÅ GATORNA

Fredsfärder
Fredsfärder
Fredsfärder

Minister Tony Muhammad gör sin röst hörd och använder sin tro på effektiviteten i samarbete mellan religioner, genom Scientologys humanitära program, för att hjälpa till att skapa fred mellan ökända stridande gäng i South Central Los Angeles. Han inledde motorcykelmöten – kända som fredsfärder, inspirerade städer över hela landet, och ser det som sin mission att skapa en fredsrörelse.