Inside Scientology

Scientology Network

Meet a Scientologist

Med individer som går i spetsen för modern konst, vetenskap, sport och underhållning är det sant att scientologer överallt lever intressanta liv.

Han var fotbollsspelare i amerikanska NFL-ligan som en gång lyckades bryta en passning utförd av den stora quarterbacken Peyton Manning. Hon bär en rosa hjälm medan hon driver ett av de största granitbrotten i världen.

De är scientologer. Och båda deras liv förändrades av L. Ron Hubbard, grundaren av den snabbast växande religionen i världen.

När tittare ser Meet a Scientologist, kommer de att få tillbringa tid med scientologer från hela landet och hela världen i deras dagliga liv. De kommer att träffa en skicklig målare, ett svenskt par som äger ett takläggarföretag och medlemmar av det främsta jive-och-swing-bandet i Storbritannien – som alla är scientologer.

Varje halvtimmesavsnitt visar enskilda scientologer från hela världen, med fokus på deras yrke och vardag, och visar hur de tillämpar Scientology i syfte att lyckas med vad de än företar sig och bli den bästa person de kan vara. Även om de kommer från olika bakgrunder och yrken och talar olika språk, har de alla en sak gemensamt – de är scientologer.

Första säsongen innehåller personporträtt av en colombiansk komiker som har byggt ett underhållningsimperium, en veterinär från Indianapolis, en tysk konstnär som bor i Schweiz och en hästtränare från södra Kalifornien. I andra avsnitt får tittare träffa ett par italienska motorcykeltillverkare som köpte ett vacklande företag och sätta sin passion för fart i verket. De designar de legendariska Bimota-racingmotorcyklarna – som nu hyllas världen över. Tittare får träffa den kvinnliga grundaren av ett eltekniksföretag i Florida – en framgångsrik entreprenör i en traditionellt sett mansdominerad bransch – vars företag har växt exponentiellt. Därefter får tittarna färdas till andra sidan jorden för att träffa en sydafrikansk kvinna som tog över familjens inaktiva granitbrott där hon radikalt ökade produktionen. En tidigare NFL-spelare som nu ger tillbaka till barn finns också med, samt musiker, konstnärer, och sällskapsdansare – som alla råkar vara scientologer.


MEET A SCIENTOLOGIST

AVSNITT: MANOOIS KRISTALLKRONOR

János Héder fokuserar på ljus i sin konst, och hans prisbelönta Manooi-designföretag har skapat några av de mest eftersökta och utsökta belysningsföremålen i världen, då hans passion för ljus lyser igenom i alla deras ursprungliga och uppfinningsrika kristallkronor.

Manoois kristallkronor
MANOOI Kristallkronetillverkarna János Héder och Judit Zoltai uppmärksammades på Milanos internationella möbelmässa.
János Héder

MEET A SCIENTOLOGIST

AVSNITT: DEERING BANJOS

Banjon, det en gång typiska countrymusikinstrumentet, räddas från musikhistoriens soptipp av ett par från San Diego i Kalifornien. Paret Deering diskuterar sin resa från en blygsam verkstad till att tillgodose countrymusikens elit.

Greg och Janet Deering
Janet Deering sandar en potentiometer på en svarv
Chuck Deering lär sig tillverka calicos
Deering Banjos

MEET A SCIENTOLOGIST

AVSNITT: ASSAFF RAWNER

En Oscarsbelönad ingenjör vars robotar revolutionerat film- och tv-produktionen visar sina fantastiska maskiner och berättar om den uppfinningsrikedom som krävs för att tillgodose de alltmer komplexa kraven inom rörelsekontrollsindustrin.

Assaff Rawner Rörelsekontrollsrigg

MEET A SCIENTOLOGIST

AVSNITT: NICK FERGUSON

Nick Ferguson på plan
Fotbollsmatch
Nick Ferguson med familj

Att vara en professionell idrottare är ingen lätt match. På grund av hård konkurrens och ständiga utmaningar är det många som inte klarar det. Nick Ferguson vände motgång till framgång och förverkligade sin dröm om att spela i National Football League (NFL).