Världsturnén för mänskliga rättigheters toppmöte 2017
RÄTTIGHETSDELEGATER Ungdomsaktivister, regeringsledare, poliser, lärare och frivilliga deltar i Femte Ungdomar för mänskliga rättigheter-toppmötet för Asien och Stillahavsområdet 2017 i Taiwan, som är del av YHRI:s världsturné, vilken inkluderade anhalter i Indien, Israel, Irland, Mexico och Washington D.C.

ASIEN OCH STILLAHAVSOMRÅDET

Världsturnén för mänskliga rättigheter

INDISKA TOPPMÖTET
INDISKA TOPPMÖTET Delegater från Indien, Bangladesh och Nepal vid en New Delhi-konferens arbetade för att främja mänskliga rättigheter i en region som är ökänd för människohandel och andra övergrepp.

Sedan 2004 har internationella Ungdomar för mänskliga rättigheter (YHRI) nått mer än 10 miljoner människor genom organisationens årliga undervisningsturné i kulturhus, skolor och universitet i både stora städer och avlägsna områden i mer än 80 länder.

Målet är att inspirera och undervisa ungdomar om mänskliga rättigheter så att de blir förespråkare för tolerans och fred livet ut. Då dess syfte är att öka förståelsen av mänskliga rättigheter bland ungdomar samt skapa nya YHRI-avdelningar har dessa evenemang på gräsrotsnivå ofta högt uppsatta tjänstemän som talar, inklusive presidenter, premiärministrar, utbildningsministrar och FN:s tjänstemän, som diskuterar vikten av undervisning om mänskliga rättigheter.

2017 års turné inleddes i New Delhi, reste sedan 2 800 mil – till Israel, Irland, Mexiko och Taiwan – innan den slutade i Washington D.C.

New Delhi-delen av turnén markerade YHRI:s femte sydasiatiska toppmöte, en gruppering av nästan 200 deltagare som inkluderade elever från hela Indien såväl som grannlandet Bangladesh och Nepal. Bland deltagarna fanns regeringsledare, poliser, lärare och representanter för icke-statliga organisationer.

Under det tre dagar långa toppmötet agerade YHRI-medlemmar mentor åt varandra och deltog i seminarier som utformats för att förbättra deras lokala aktiviteter. Individer och team prisades också för sitt arbete med att främja mänskliga rättigheter.

I Israel startade YHRI:s medlemmar en gräsrotsrörelse för att hjälpa icke-judiska flyktingar som flytt inbördeskrigen i Afrika från 2006 till 2012 och som kände sig ovälkomna i landet, genom att hjälpa dem med omflyttning. Ungdomsaktivister träffade en grupp för sudanesiska asylsökande flyktingar och arbetare vid ett eritreanskt kvinnocenter. YHRI har bjudits in att träffa högt uppsatta palestinska tjänstemän inom en snar framtid.

Att hjälpa till att lösa flyktingkrisen stod också på turnéns agenda i Irland, där invandrare från Mellanöstern har ställts inför ansenligt negativt bemötande.

LATINAMERIKANSKT FORUM
LATINAMERIKANSKT FORUM Deltagare vid det tredje årliga latinamerikanska toppmötet för Ungdomar för mänskliga rättigheter i Mexico City. Federala tjänstemän, skolpersonal, poliser och högt uppsatta tjänstemän inom rättsväsendet deltog i den tre dagar långa konferensen.