Går på den drogfria sidan
MARSCHERAR PÅDeltagare i Kaohsiung sätter igång med sin ”Drogfri av mig”-marsch och går stolt med sina banderoller som visar deras engagemang för ett drogfritt Taiwan. Tillsammans med dem marscherade medlemmar av Scientology Kyrkan i Kaohsiung och Drogfri värld-volontärer, som kyrkan stöder.

TAIWAN

Går på den drogfria sidan

För varje person som missbrukar droger finns det en splittrad familj. Det var budskapet från den taiwanesiska folkmassan som promenerade fram på gatorna i Kaohsiung i mars 2017. Marschen sponsrades av stadens poliskår, internationella Lions Club och Kyrkan i Kaohsiung, med deltagande av Stiftelsen för en drogfri värld.

Går på den drogfria sidan
STOLTA VANDRARE Kaohsiungs skolbarn uppträder vid ”Drogfri av mig”-antidrogmarschen.

Stadspolisen gjorde ett raffinerat jobb med att underhålla åskådarna. Deras bidrag inkluderade en show med den beridna polisen, följt av en parad med polisens motorcykelenhet. För att inte vara sämre visade stadspolisens Bo-Da-enhet upp sina kampsportsfärdigheter med en föreställning som var både gymnastisk och balett-lik. Det slutliga populära inslaget som polisen bidrog med var en uppvisning av Bo-Shan-enhetens narkotikahundar.

Stolta vandrare
TÄNKER LIKADANT Scientology Kyrkan i Kaohsiung hjälpte till att organisera ett antidrog-möte och fick sällskap av lokala polismyndigheter med att sprida det drogfria budskapet.
Tänker likadant

De lokala barnen levde sig också in i det. Grundskolan Chien-Shans samba-trumkår underhöll åskådare med deras medryckande takter. De följdes av Feng-Shian-högstadieskolans taiko-trumkår.

Det hette ”Drogfri av mig”-antidrogmarschen och evenemanget betonade dess budskap att droger inte bara skadar den mentala och kroppsliga hälsan hos användare, utan skapar en katastrof för vänner och anhöriga till användare. Särskild uppmärksamhet lades på en oroväckande trend med mycket unga barn som tar droger. Detta förstärks av det faktum att droger nu paketeras i sötsaker och kakor, vilket har börjat kräva till och med barns liv i Taiwan.

Stadens chefsåklagare, Chang-Chin Chou, talade med deltagare och åskådare om hur ungdomar kan stå emot grupptrycket och vägra droger. Efteråt strömmade åskådare och paradens deltagare in till de många matstånden och attraktionerna för att delta i antidrog-hälsokampanjen.