When Disaster Strikes

Frivilligpastorer

När katastrofen slår till

Historiska insatser av frivilligpastorer medförde exceptionell katastrofhjälp när skalv, översvämningar och orkaner slog till mot miljontals människor över hela världen.

Under det katastrofvansinniga året 2017 förvandlades orkanen Irma från en afrikansk regnstorm till en av de mest brutala orkanerna i världshistorien.

Irmas framfart var metodisk: hon totalförstörde byar på barriäröarna längs Kubas norra kust, krossade öar över hela Karibien och i samma ögonblick som hon vände sig orsakade hon en extraordinär evakuering av miljontals människor från Florida.

Clearwaters Scientology frivilligpastorer i sina gula tröjor trotsade de första stormvindarna och satte upp brädor för att skydda företagares skyltfönster i centrala Clearwater, varpå de tog skydd medan en storm som var bredare än själva delstaten svepte över dem, för att sedan vara bland de första som ryckte ut för att förse tusentals människor – som nu var utan ström – med vatten, bensin, tak över huvudet, första hjälpen och mat. Därnäst förde de bort det Irma lämnat efter sig – nerfallna träd, bråte och sjögräs som täckte varje tum i stormens kölvatten – från staden Naples till delstatsgränsen.

Sedan kom Maria och Mexikos jordbävning – vilket gjorde 2017 till frivilligpastorernas största år någonsin!