29 APRIL 2017 / MIAMI I FLORIDA

Magiska Miami

Scientology Kyrkan i Miami invigdes till södra Floridas festliga tropiska takt, vilket förde tusentals personer samman för att både fira invigningen och för att utvidga kyrkans humanitära kampanjer.

Bland en skur av guldkonfetti
BLAND EN SKUR AV GULDKONFETTI Mr David Miscavige invigde officiellt den imponerande Scientology Kyrkan i Miami, medan tusentals scientologer och gäster firar ögonblicket när deras nya hem i Den magiska staden väcks till liv.

Med havsbriser som svalkade södra Floridas eftermiddagshimmel och en publik på uppemot 2 000 personer som gungade i takt med salsarytmer öppnade den nya Scientology Kyrkan i Miami sina dörrar i slutet av april 2017 tillsammans med ett uppbåd av humanitära hjältar och den välkomnande andan från de många latinamerikanska utvandrare som kallar Miami för ”Frihetens stad”.

Den ligger vid en motorväg som lokalinvånare kallar för South Dixie Highway, där 70 000 fordon passerar dagligen, och denna sju våningar höga, 4 600 kvadratmeter stora anläggning som kyrkan restaurerade till att bli en modern ikon för förvandling har blivit, enligt Miamis borgmästare Tomás Regalado: ”ett ankare för samhället som sprudlar av frivilliganda”.

Ungefär fem timmar söder om Scientologys andliga huvudsäte ligger denna nya byggnad som inte bara är avsedd att lyfta människor till högre tillstånd av mental och andlig frihet, utan som tjänar som ett center där man kan lansera humanitära program för att motverka drogmissbruk och analfabetism, främja mänskliga rättigheter och skicka ut frivilligteam till krisområden och katastrofplatser världen över.

Även om Miami-kyrkan har likheter med Scientology kyrkor på både östra och västra halvklotet, speglar denna plats i det tropiska Florida den typiska lokalkaraktären av den södra regionen – precis som de andra kyrkorna speglar lokalkulturen och lokala värden där religionen blomstrar.

Miami var en av de tidigaste utposterna för vad som har blivit till Scientologys växande expansion världen över. Här öppnades regionens första Scientology kyrka i Den magiska staden i mars 1957, och den har vuxit under de gångna 60 åren till ett nav för humanitära initiativ som fungerar som ett motgift mot kroniska och akuta problem i samhället. Detta nya hem erbjuder en språngbräda för lokala program som inkluderar samarbete med kyrkor, ungdomsgrupper i samhället, domare och poliser när de utför sin uppgift att ge ungdomar droginformation. Sammanlagt har det kyrkostödda Drogfri värld-programmet nu gjort en dramatisk skillnad i 35 000 individers liv i Miami-området.

Mr David Miscavige välkomnade den entusiastiska publiken och beskrev Miamis nya kyrka som ”ett statsskepp som seglar för hela mänskligheten”.

Upprymda deltagare
UPPRYMDA DELTAGARE Scientologer, lokala myndighetspersoner och gäster tar sig en titt på varje aspekt av anläggningen under det att de väller igenom kyrkans nya hem.

Att denna region i södra Florida har blivit till en grogrund för kränkningar av mänskliga rättigheter har bidragit till att stärka kyrkans engagerade insatser för att genomföra informationskampanjer om människohandel och övergrepp inom mentalvården, vilket till dags dato har nått 5 miljoner personer med budskapet om hopp genom informationsannonser på spansk tv baserad i Miami och med intervjuer i radiostudion på bästa sändningstid.

Dignitärerna inkluderade borgmästaren Tomás Regalado; f.d. kongressledamoten Lincoln Díaz-Balart för Floridas 21:a valdistrikt; Tamara Batalha, chef för ett undervisningsprogram i Miami-Dade County; och Eduardo Sabillon, rådgivare i drogupplysningsfrågor för Miami. De talade alla om kyrkans humanitära program.

”Scientology Kyrkan är i mina ögon mycket enkel”, sade borgmästare Regalado till publiken. ”Ni lär er, ni arbetar, ni tänker positivt och ni hjälper människor. Av denna anledning, och många andra, passar ni väl in i vår stad.

Miami är en inkörsport till den amerikanska drömmen och ni har nu öppnat dessa portar genom att förvandla en kall, steril byggnad till ett pulserande center. Era timmar av frivilligarbete kommer att förändra människors liv … så allt jag ber om är att ni ger oss ännu fler av era ’timmar’ – tiotusen, tjugotusen. Jag tar vad jag kan få. Det är vad vi behöver från Scientology Kyrkan.”

Före detta kongressledamoten Díaz-Balart talade om en gemensam passion för att väcka liv i mänskliga rättigheter och frihet, en anda som genomsyrade evenemanget hela dagen.

”Jag föddes på Kuba och kom till USA med min familj då vi flydde kommunism när jag var fyra år gammal”, sade han. ”När jag först träffade er vid en människorättskonferens i Washington D.C., visste jag att jag hade träffat väldigt speciella människor. Senare, när jag gick för att tala med er avdelning för mänskliga rättigheter, sade ni inte: ’Vi behöver din hjälp.’ Ni frågade: ’Hur kan vi hjälpa till?’”

Den nya anläggningen är en ideal Scientology kyrka därför att den förkroppsligar religionen syften exakt: att få medlemmar till högre nivåer av psykisk och andlig frihet och att tjäna som ett center varifrån man kan lansera humanitära program som skapar och främjar mänskliga rättigheter världen över.

Fågelperspektiv
FÅGELPERSPEKTIV Mot Coconut Groves horisont lyser Miamis nya kyrka som en ledstjärna för hopp och hjälp.
Ett Miami-välkomnande
ETT MIAMI-VÄLKOMNANDE Den nya receptionen välkomnar människor till den andliga mötesplatsen för samhället.

Miami-känslan

Miami-maktfaktorer delar med sig av beröm och lovar att arbeta tillsammans för det gemensamma goda i södra Florida och där bortom.

Eduardo Sabillon

Ett sanningens ord om droger

”Mitt största problem var bristen på resurser. När jag fann er Drogfri värld-studieplan, var det som en skänk från ovan. Jag började med att använda programmet i Miami och såg hur mycket det drog till sig ungdomar. Det har en rättfram stil och lindar inte in droganvändningens realiteter i sockervadd. Så ryktet spred sig snabbt. Snart tycktes alla vilja ha programmet. Jag kontaktades av radio­stationer, av tv-stationer och även av kyrkor och ungdoms­grupper. De sade allihop: ’Vi behöver något som når våra ungdomar.’ Det var så vår drogfria rörelse föddes. Jag vill därför tacka er för denna nya Scientology kyrka och denna fantastiska nya början för Miami. För när allt kommer omkring är det inte varje dag som en organisation av det här slaget öppnas. Och det är därför ni har mitt uppriktiga löfte om att vi alla kommer att utnyttja den maximalt.”

Tamara Batalha

Studieteknologins mirakel

”Jag ser mig själv som en ’krigare för barn’. Och ändå kunde min egen dotter inte läsa vid 10 års ålder. Men när Gud stänger ett fönster, öppnar han en dörr. Och den dörren ledde till Scientology Kyrkan! Från att ha legat på förskolenivå kunde hon efter bara tre månader läsa och skriva som en tredjeklasselev! Vad ni gör genom studieteknologin är ett mirakel. Jag började undra: Nu när mitt barn har räddats, hur många andra barn finns det som kan räddas från analfabetism? Om det inte vore för Scientology, var skulle jorden vara idag?”

”Era timmar av frivilligarbete kommer att förändra människors liv, om detta råder det ingen tvekan.”
Lincoln Díaz-Balart

Inför frihet i människors liv

”När jag först träffade er vid en människorättskonferens i Washington D.C., visste jag att jag hade träffat väldigt speciella människor. Senare, när jag gick för att tala med er avdelning för mänskliga rättigheter, sade ni inte: ’Vi behöver din hjälp.’ Ni frågade: ’Hur kan vi hjälpa till?’ Ert arbete ligger inte bara på det teoretiska planet. Det är påtagligt – mycket påtagligt. Jag har sett ert engagemang för mänskliga rättigheter sättas i verket. Och från de som lider under förtryckets brutalitet har jag fått höra att det material som ni delar ut är ’som en frisk fläkt’. Vi behöver alla frihet, lika mycket som vi behöver luft att andas. Och er kyrka och era program bidrar kraftigt till att blåsa frihet i människors liv.”

Tomás Regalado

Välkomnas med öppna armar

”Vi är en stad som exemplifierar de motsägelser som finns i Amerika: en förmögen stad som trots sin rikedom hyser fattiga människor, en stad med överförbrukning mitt bland dem som knappt har mat för dagen. Så när det finns de som är villiga att uträtta frivilligarbete på gatorna och hjälpa andra, ja, då välkomnar vi det med öppna armar. Och bara det i sig självt är en anledning att fira. Miami är en inkörsport till den amerikanska drömmen och ni har nu öppnat dessa portar genom att förvandla en kall byggnad till ett pulserande center. Era timmar av frivilligarbete kommer att förändra människors liv, om detta råder det ingen tvekan. Så allt jag nu ber om är att ni ger oss ännu fler av era ’timmar’ – tiotusen, tjugotusen – jag tar vad jag kan få. Det är vad vi behöver från Scientology Kyrkan.”