Vivo sin drogas
OVANIFRÅNFärgstarka uniformer och invecklade formationer förmedlar en föresats: ”Jag lever drogfritt, bestäm själv”, vilket utfördes av hundratals ecuadorianska poliser och en mångfald av invånare under ett nationellt evenemang som gjorde världsrekord då det fick tusentals personer att avge löftet om att avstå från droger – allt i Drogfri värld-programmets regi.

ECUADOR

Antidrogbudskap i klartext

Ett världsrekord
ETT VÄRLDSREKORD Guinness världsrekord-certifikatet presenteras för att bekräfta Ecuadors Säg Nej till droger-femkilometerslopp, där ett rekordantal på 86 000 personer lovade att leva drogfritt.

Den nationella polisen i Ecuador angav takten – bokstavligt talat – under deras lopp för att skapa en drogfri värld och få fäste inom sitt land. Tillsammans med Freewinds, Scientology Kyrkans religiösa fristad till sjöss, tog evenemanget inte bara sig ”över mållinjen”, det skapade Guinness rekord med 86 630 individer som lovade att säga nej till illegala droger.

Tillsammans med major Montenegro och hela 47 000 nationella poliser i Ecuador hjälpte scientologer till att organisera ett femkilometerslopp som började i Quito, landets huvudstad. Tävlingen sponsrades av flera organisationer, däribland Stiftelsen för en drogfri värld, vilken stöds av Scientology Kyrkan. Deltagarna bar T-shirts med kampanjens logo och fick ett Sanningen om droger-häfte.

Mer än 180 000 personer deltog i detta evenemang i hela Ecuador, vilket krävde en hel månad av förberedelser.

Och polisen fick en rättvis belöning när två Guinness världsrekord-observatörer, som var stationerade i olika provinser, räknade deltagarna och verifierade siffrorna som satte Ecuadors nationella polis i boken över Guinness världsrekord för största antalet löften någonsin för en hälsokampanj. Carlos Tapia Rojas, en representant för Guinness världsrekord för Mexiko och Latinamerika, gratulerade Ecuadors nationella polis för deras engagemang för folkets hälsa och lycka.

Med ett så stort försprång i detta lopp kunde programmet, som i Ecuador heter ”Yo Vivo Sin Drogas, Tú Decides” (”Jag lever drogfritt, bestäm själv”) nå miljontals människor.

Startskottet
STARTSKOTTET Ecuadorianer rusar fram från startlinjen för loppet Yo Vivo Sin Drogas, Tú Decides (”Jag lever drogfritt, bestäm själv”) i Quito.